Comuna Crișan, județul Tulcea

Comuna Calopăr, județul Dolj
10/06/2022
Comuna Dichiseni, județul Călărași
16/06/2022

Comuna Crișan, județul Tulcea

Varianta 1

Descriere: Scut triunghiular cu marginile rotunjite, tăiat în diagonală. In colțul drept superior pe fond de argint, un stejar negru dezrădăcinat, iar în coltul drept inferior, pe fond albastru se află trei tulpini de stuf şi un nufăr de aur ieşind din valuri. In şef, pe fond albastru două rame pescăreşti de argint dispuse în săritoare, cu palele în sus.
Scutul este timbrat de coroană murală de argint cu un turn crenelat.

Semnificație: Vȃslele fac referire la principalul mijloc de deplasare între localitătile din zonă şi de asemenea principala ocupație, pescuitul. Stejarul face referire la pădurile seculare din satul Caraorman. Nuferii şi stuful simbolizează Rezervația Biosferei Delta Dunării, iar valurile semnifică fluviul Dunărea.
Coroana murală cu un turn crenelat semnifică faptul că localitatea are rangul de comună.


Varianta 2

Descriere: Scut triunghiular cu marginile rotunjite, scartelat în curmeziș. In partea superioară, în câmp albastru, se află un nufăr natural. In partea dreaptă, în câmp verde, se află un stejar de argint, dezrădăcinat. In partea stângă, în câmp verde, un obelisc de argint, văzut din faţă. In vârful scutului, în câmp albastru, un caiac pe care broșează două palete duble dispuse în fascie, totul natural, deasupra a două brȃuri undate de argint.
Scutul este timbrat de coroană murală de argint cu un turn crenelat.

Semnificație: Nufărul alb ( Nymphaea alba) reprezinta unul din simbolurile Deltei Dunarii, fiind printre principalele atractii ale zonei. Stejarul face referire la stejari seculari din satul Caraorman. Obeliscul, un monument aflat pe teritoriul comunei, a fost ridicat cu ocazia lucrărilor de amenajare pentru navigatie a braţului Sulina, realizate de Comisia Europeană a Dunării în cea de-a doua jumătate a secolului al XIX-lea și începutul secolului XX. Caiacul face referie la sportivul Ivan Patzaichin, născut in satul Mila 23 precum și la toţi sportivii canoiști din comuna Crișan, care au obţinut de-a lungul timpului pentru Romȃnia medalii la campionatele mondiale, europene și olimpice. Brȃurile undate fac referire la Braţul Sulina.
Coroana murală cu un turn crenelat semnifică faptul că localitatea are rangul de comună.

Varianta 3

Descriere: Scut triunghiular cu marginile rotunjite, taiat de un brȃu undat de argint și despicat în partea superioară. In partea dreaptă, în cȃmp albastru, trei nuferi de aur dispuși doi cu unu. In partea stanga, în cȃmp albastru, 2 talăngi de argint deasupra unei bărci pescărești naturală din care iese un năvod de argint. In vȃrful scutului un stejar de argint, dezrădăcinat deasupra unei terase negre.
Scutul este timbrat de coroană murală de argint cu un turn crenelat.

Semnificație: Nuferii reprezinta unul din simbolurile Deltei Dunării, fiind printre principalele atracţii ale zonei. Cei trei nuferi fac referire și la agroturismul dezvoltat din comuna Crișan, reprezentant prin numeroase pensiuni. Talăngile și barca pescaresca cu navod reprezintă principalele activitati ale localinicilor: cresterea vitelor si pescuitul. Stejarul face referire la stejari seculari din satul Caraorman. Braul undat reprezintă Braţul Sulina.
Coroana murală cu un turn crenelat semnifică faptul că localitatea are rangul de comună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *