Descriere: Scut triunghiular cu marginile rotunjite, scartelat. În partea superioară, în cartierul din dreapta, în câmp roșu, ieșind din linia despărțitoare, o cruce latină de aur, încolăcită de un șarpe verde, încoronat cu o coroană de baron tot de aur. În partea superioară, în cartierul din stânga, în câmp roșu o flacără de aur. În partea inferioară, în cartierul din dreapta, în câmp albastru o pană de hârleț de argint. În partea inferioară, în cartierul din stânga, în câmp albastru un brâu undat de argint.
Scutul este timbrat cu o coroană murală de argint cu un turn crenelat.
Semnificație: Crucea latina încolăcită de un șarpe cu o coroana de baron reprezintă simboluri ce fac parte din stema familiei Sturdza care a deținut moșii pe raza comunei. Flacăra simbolizează participarea locuitorilor din satele Todireni și Gârbeși la răscoala din 1907. Pana de hârleț reprezintă cercetările arheologice făcute în zonă. Brâul undat reprezintă bazinul hidrografic din zonă: râul Jijia și afluentul său Sitna.
Coroana murală cu un turn crenelat semnifică faptul că localitatea are rangul de comună.
Descriere: În scut triunghiular cu marginile rotunjite, pe câmp albastru o bandă de argint încărcată cu 5 spice de grȃu verzi. În colţul senestru superior se află o flacără de aur, iar în colțul dextru inferior, o pană de hârleț de argint.
Scutul este timbrat de coroană murală de argint cu un turn crenelat.
Semnificație: Spicele reprezintă principala activitate a locuitorilor, agricultura. Numărul spicelor face referire la cele 5 sate care alcătuiesc comuna Todireni : Todireni, Cernești, Gȃbești, Iurești și Florești. Flacăra simbolizează participarea locuitorilor din satele Todireni și Gârbeși la răscoala din 1907. Pana de hârleț reprezintă cercetările arheologice făcute în zonă.
Coroana murală cu un turn crenelat semnifică faptul că localitatea are rangul de comună.