Comuna Dichiseni, județul Călărași

Comuna Crișan, județul Tulcea
15/06/2022
Comuna Grivița, județul Galați
22/06/2022

Comuna Dichiseni, județul Călărași

Varianta 1

Descriere: Scut tăiat de un brâu ondulat de argint, în partea superioară despicat. Primul cartier, pe fond verde cuprinde trei spice de aur dispuse în evantai, iar cel de-al doilea cartier pe fond verde cuprinde o cruce latină treflată de aur.In vârful scutului pe fond de azur se află o salcie de argint dezrădăcinată.
Scutul este timbrat de coroană murală de argint cu un turn crenelat.

Semnificație: Spicele de grău reprezintă principala activitate a locuitorilor din zonă, agricultura respectiv cultura plantelor. Cele trei spice fac referire la numărul satelor ce fac parte din comuna Dichiseni. Crucea semnifică credința locuitorilor și face referire la Crucea de leac, o cruce de piatră din satul Coslogeni în jurul căreia a fost ridicat un așezământ monahal. Brâul undat reprezintă brațul Borcea ce străbate comuna iar salcia semnifică frumusețea peisajelor de pe malul brațului Borcea, arii naturale protejate.
Coroana murală cu un turn crenelat semnifică faptul că localitatea are rangul de comună.


Varianta 2

Descriere: Scut tăiat de un brâu ondulat de argint, în partea superioară despicat. Primul cartier, pe fond verde cuprinde un plug de argint așezat spre stânga, iar cel de-al doilea cartier pe fond de azur cuprinde o cruce latină treflată de aur. În vârful scutului pe fond de azur trei plopi de argint dezrădăcinați.
Scutul este timbrat de coroană murală de argint cu un turn crenelat.

Semnificație: Plugul face referire la principala activitate a locuitorilor din zonă, agricultura. Crucea semnifică credința locuitorilor și face referire la Crucea de leac, o cruce de piatră din satul Coslogeni în jurul căreia a fost ridicat un așezământ monahal. Brâul undat reprezintă brațul Borcea ce străbate comuna iar salcia semnifică frumusețea peisajelor de pe malul brațului Borcea, arii naturale protejate.
Coroana murală cu un turn crenelat semnifică faptul că localitatea are rangul de comună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *