ORDONANȚA TRENULEȚ, LEGEA BUGETULUI DE STAT, LEGEA PENTRU APROBAREA PLAFOANELOR UNOR INDICATORI

ADUNAREA GENERALĂ A ASOCIAȚIEI COMUNELOR DIN ROMÂNIA. A XXV-A SESIUNE ORDINARĂ.
10/03/2022

ORDONANȚA TRENULEȚ, LEGEA BUGETULUI DE STAT, LEGEA PENTRU APROBAREA PLAFOANELOR UNOR INDICATORI

Ieri, Ministerul Finanțelor Publice a transmis către asociațiile comunelor, orașelor și municipiilor următoarele documente: proiectul de Lege pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificați în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2024, proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2024, proiectul de ordonanță de urgență a Guvernului privind unele măsuri fiscal bugetare în domeniul cheltuielilor publice, pentru consolidare fiscală, pentru modificarea și completarea unor acte normative precum și pentru prorogarea unor termene; acestea au fost transmise în vederea consultării preliminare, în temeiul prevederilor art.7 din Hotărârea Guvernului nr.561/2009 pentru aprobarea Regulamentului privind procedurile, la nivelul Guvernului, pentru elaborarea, avizarea și prezentarea proiectelor de documente de politici publice, a proiectelor de acte normative, precum și a altor documente, în vederea adoptării/aprobării, cu modificările și completările ulterioare. La cererea Asociației Comunelor din România, am transmis către toți primarii și secretarii generali din România informarea cu privire la dezbaterea publică, precum și documentele respective. Le publicăm și aici, pentru toți cei care, din diverse motive, nu au primit sau nu au putut deschide e-mailul informativ.

Mesajul ACoR este direct: dată fiind experiența anilor precedenți, semnalele apărute pe diverse canale, mesajele din diverse surse, este foarte important ca reprezentanții administrației publice locale să fie foarte atenți la aceste proiecte de lege, să identifice orice prevedere contrară sau nefavorabilă intereselor locale și să transmită rapid observații și propuneri! Doar așa poate asociația să elaboreze un punct de vedere documentat și susținut, prin care să încerce modificarea oricăror astfel de prevederi! După apariția legilor, orice demers va fi tardiv, trebuie acționat acum!!! În acest sens, președintele ACoR, domnul Emil DRĂGHICI, face un apel către colegii primari: „Dacă nu intervenim cu observații și cu propuneri, să nu ne plângem apoi că nu ne place ce-a ieșit! Nu poate garanta nimeni că vom reuși modificarea legilor însă a sta pasivi nu reprezintă nicidecum cea mai fericită atitudine, avem măcar posibilitatea să ne facem auzită public vocea”!

Observațiile și propunerile dumneavoastră pot fi transmise la adresa de e-mail acor@acor.ro sau office@faxmedia.ro (de unde le vom centraliza și retransmite ACoR).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *