Începe valsul cu Guvernul pentru recuperarea banilor popriți! S-a semnat contractul de asistență juridica pentru atacarea ordonanțelor „trenuleț”!

La Târgu Mureș a fost semnat contractul de asistență juridică și reprezentare, la Curțile de Apel și la Curtea Constituțională, între Sindicatul Național SCOR (reprezentând membrii de sindicat) și ACoR (reprezentând primarii și viceprimarii), pe de o parte, și Societatea Civilă de Avocați Augustin ZEGREAN & George GAFTONE, pe de altă parte. Este ultimul pas procedural pentru depunerea, la cele 15 Curți de Apel din țară, a acțiunii colective îndreptate împotriva Guvernului și a Statului Român, pentru recuperarea prejudiciilor salariale provocate prin ordonanțele de urgență “trenuleț”, neconstituționale, care au înghețat timp de 4 ani drepturile salariale la nivelul administrației publice locale.

Este prima acțiune serioasă, bine gândită și pregătită, cu reale șanse de reușită pe care o face un sindicat din administrația publică locală. De altfel, este de remarcat dezvoltarea aproape explozivă a Sindicatului Național SCOR care, la numai trei luni de la înființare, atinge aproape 12.000 de membri (în condițiile în care se adresează numai comunelor și orașelor). Spre comparație, de exemplu, Federația Națională a Sindicatelor din Administrație are, după mulți ani, aproape 24.000 de membri proveniți însă de la nu mai puțin de 55 de sindicate, cu o medie de numai 436 de membri/sindicat (cu toate că adresabilitatea este mult mai largă, acoperind și municipiile, consiliile județene, finanțele publice...)! Este limpede că oamenii simt că nu prea au fost reprezentați cu adevărat până acum și că se orientează în masă către noua structură sindicală, SCOR, mai cu seamă că întregul proces de înscriere este simplu, prin platforma www.sindicatulscor.ro, fără dosare, poștă, copii de documente! Așadar, începe valsul cu Guvernul - și primii pași îi face Sindicatul Național SCOR! Atenție însă, acesta este un "dans" de uzură și de durată, unde câștigă răbdarea și argumentele!