Deși au trecut 19 ani de la apariția legii,42% dintre comune și orașe nu au STEMĂ!

Deși au trecut 19 ani de la apariția legii,

42% dintre comune și orașe nu au STEMĂ!

Pentru orice comună, oraș sau municipiu, stema locală reprezintă un lucru important, menit să reflecte istoria, tradiția, rădăcinile colectivității. Toată lumea s-a obișnuit să vorbească despre „comunitatea locală” însă, din păcate, sunt puține elementele de coeziune care să identifice această comunitate. Tocmai acest rol îl joacă stema: un element de mândrie și de identitate locală! Cu toate acestea, la 19 ani de la apariția HG 25/2003 privind stabilirea metodologiei de elaborare, reproducere şi folosire a stemelor judeţelor, municipiilor, oraşelor şi comunelor, peste 1.500 de localități nu au încă aprobată stema localității!

În multe județe, Comisia de Heraldică (cea care avizează și îndrumă realizarea proiectelor de stemă), nici nu mai funcționează de ani buni, în absența solicitărilor de la primării! Sunt comune care s-au lăsat păgubașe după ce au încercat de câteva ori să-și promoveze proiectul de stemă: fie că acesta nu îndeplinea cerințele metodologiei, fie că pașii ceruți de lege nu au fost parcurși în ordinea corectă ori, de cele mai multe ori, elementele folosite pentru stemă nu erau reprezentative. Multe firme au oferit „consultanță” la vremea respectivă, majoritatea cu rezultate zero! Aceasta este situația reală, fie că ne place, fie că nu!

Faxmedia lansează o provocare tuturor comunelor și orașelor care nu au stema aprobată: haideți să rezolvăm problema! Acum! Am conceput o ofertă avantajoasă din punct de vedere financiar, astfel încât nimeni să nu poată spune că nu are bani! Am întrunit un colectiv tehnic cu experința celor 86 de steme aprobate până acum. Am pregătit o echipă gata să meargă în teren pentru documentare. Suntem gata să preluăm sarcina – deloc simplă – de realizare a stemei locale. Acum depinde doar de primari – dacă-și doresc să fie cei în mandatul cărora a fost aprobată stema ori vor lăsa să treacă și această ocazie de a intra în istoria comunității! La urma urmei, toți primarii se preocupă de apă, gaze, lucrări – și foarte bine fac, desigur – însă doar unul poate fi consemnat ca fiind acela care a dat o stemă comunei sau orașului său!
DESCARCĂ OFERTA