SECRETARII GENERALI DEVIN O VOCE PUTERNICĂ ÎN ADMINISTRAȚIA PUBLICĂ

Reprezentanții a 1.600 de secretari generali ai comunelor din România sunt la București

După un adevărat tur de forță organizatoric, realizat cu sprijinul Faxmedia, la București s-au întrunit reprezentanții celor 41 de filiale județene ale Corpului profesional al secretarilor generali. 146 de președinți, vicepreședinți, secretari și membri ai Consiliilor directoare ale Corpurilor județene, prezenți la Adunarea generală de constituire a organizației naționale, vor trebui să dezbată și să aprobe „constituția” Corpului (regulamentul de organizare și funcționare) și să aleagă organele de conducere.

La eveniment participă invitați din mai multe ministere și agenții guvernamentale. Este important de subliniat – pentru că tot se clamează digitalizarea peste tot, din păcate fără să treacă prea mult de nivelul declarativ – la fel ca și în cazul alegerilor pentru filialele județene și votul național se va exercita tot electronic, pe platforma www.secretarigenerali.ro, un concept construit de Faxmedia.


La adunarea generală participă și mai mulți primari, președinți ai structurilor asociative locale din cadrul Asociației Comunelor din România iar lucrările sunt deschise chiar de către domnul Emil DRĂGHICI, președintele A.Co.R.. Este un semnal că primarul și secretarul general încep să devină „un tot unitar” – obiectivul asumat de către Asociația Comunelor, care înțelege că numai printr-o strânsă colaborare între cei doi „piloni” ai edificiului administrativ local se poate ajunge la o administrație publică modernă și eficientă. Lucrările sunt transmise live pe platforma www.secretarigenerali.ro.