CPSGCOR s-a constituit în cadrul Adunării generale de constituire, desfășurată la București, Rin Grand, iunie 2017, atunci cînd a fost aprobat și Regulamentul de organizare și funcționare al CPSGCOR și au fost alese organele de conducere la nivel național; au urmat adunări generale de constituire a câtorva filiale județene, după care
continuarea pe www.secretarigenerali.ro
24 Comentarii
De acord!
De acord!
Susțin propunerea! Mulțumim pentru implicare și sprijinul acordat!
Constat că Asociația Comunelor și alte entități de aceeași factură au obținut prin contactul insistent cu decidenții politici ce și au dorit.Iar la comunle de cat3 noii secretarii nu primim indemnizația de hrana dar sau a fost tăiată și imputată de camera de conturi.De ce nu se are în vedere acel art.11,alin.;4 din Legea 153/201 spatele stam in spatele viceprimarilor aleși fara criterii și lipsiți de responsabilitate că majoritatea aleșilor locali
Asociația Comunelor din România este, într-adevăr, o forță de care decidenții politici sunt obligați să țină seama! A ajuns însă aici după 20 de ani de muncă, implicare, participare la toate discuțiile cu ministerele, presiune constantă pe factorii de decizie, aproape la modul „dați afară pe ușă, intră pe fereastră!”. Foarte mult a contat calitatea și coerența propunerilor legislative formulate de către asociație și mai ales perseverența și echilibrul politic al primarilor conduși de către dl. Emil DRĂGHICI – cel care, fiind primar independent, a reușit să țină asociația departe de politizare (acolo nu sunt primari PNL, PSD etc. ci primari!); vedeți dumneavoastră, așadar, că nimic nu se obține peste noapte iar cheia succesului constă în organizare, implicare, perseverență! Acum sunteți la primul pas: organizarea!
De acord!!Multumim pentru sprijinul acordat!
De acord
Cred ca ar fi bine să ne gândim la o soluție pentru aderarea la CPSCR și a colegilor noștri din comunele care nu au aderat al ACoR…știm bine ca aderarea la ACoR s-a făcut și cred că și acum se face la fel, prin HCL, și in general, la propunerea (ca sa nu spun „decizia” primarilor, astgel colegii nostri care se află in aceasta situație nu au nici o vină, de aceea dacă doresc si ar fi chiar indicat, sa faca parte și ei din Corp, nu ar trebui să li se îngrădească acest drept, pe motiv ca UAT-ul lor nu a aderat la ACoR…eventual, chiar cu plata unei taxe, pt ca am văzut în propunerea de regulament că, financiar, controlul, aparține ACoR-ului (???), cu crearea unui cont separat a CPSCR, pentru contribuții…
La fel, am văzut pe grupurile media ca ar fi doritori și dintre SG ai oraselor si municipiilor…
Într-adevăr, este vorba despre Asociatia comunelor dar corpurile care o crează sunt profesionale, atributiile legale, fiind aceleașî, deci nu ar trebui să existe diferențe, în functie de categoria UAT-ului în care SG activează…ar trebui chiar sa ne bucuram că-și doresc sa faca parte din Corpul nostru profesional…eventual, mai târziu, dacă nu se poate acum, în funcție de nr SG, alții in afară de cei ai comunelor, s-ar putea schimba denumirea în CPSGR…
(este idee de analiza si dezbatere care mi-a venit intâi în minte, din discuțiile de pe unele grupuri )
Mulțumesc!
Doamnă LUNGU, excelentă propunerea dumneavoastră și veți vedea că, prin Regulamentul de organizare și funcționare al CPSGCOR (la care se lucrează în acest moment, sub coordonarea dlui Dan CÂRLAN), va fi prevăzut că POT ADERA la Corp și secretarii generali ai comunelor care NU sunt membre ale A.Co.R.; de altfel, chiar este bine să postăm acest lucru și pe pagină, ca să știe toți colegii dumneavoastră că nu există acestă limitare. În privința extinderii Corpului prin cuprinderea secretarilor generali de la orașe și municipii, haideți să mergem în pași, să terminăm de clădit Corpul în forma actuală, să avem activitate și, dacă colegii din orașe și municipii vor vrea să vină, sunt sigur că se va găsi o formulă ca să nu fie refuzați!
Domnule Mircea MATEI, mulțumim pt. informatie!
De altfel acum văd ca este postată aceasta informație, cu roșu, pe site.
O altă neclaritate era aceea că, aici este postat Regulamentul din 2017 și la etape scrie că este in lucru la Dl. Dan Cârlan, ‘ori termenul de consultare fiind de 7 zile, crease putină nedumerire atât pt. mine dar am văzut pe grupul de WhatsApp, că și pt. alți colegi, însă acum ați lămurit și acest aspect…Mulțumim!
Doamne ajută tuturor dar acum, mai ales, Domnului Dan CÂRLAN, care lucreaza la regulament, Să-i dea Dumnezeu putere de muncă si inspiratie, pt. a ne reda un Regulament pertinent, echitabil… si care să ne fie de folos!
Ok.
De acord.
De acord
De acord!
DE ACORD!
De acord!
De acord!
De acord
Consider că etapele sunt foarte bine structurate și clar definite.
De acord
Felicitări pentru elaborarea acestui cadru coerent și necesar! Susțin!
Mult succes.
De acord.
O.k.