Descriere: Scut triunghiular cu marginile rotunjite, tăiat în bară şi în bandă, cu trei cartiere. În primul cartier, în dreapta, în cȃmp verde se află un snop de grȃne de aur. În al doilea cartier, în stȃnga, în cȃmp verde trei bezanți de argint, dispuși doi cu unu. În vȃrful scutului, în cȃmp roșu un edificiu religios de argint, văzut din faţă, cu trei turle rotunde.
Scutul este timbrat de coroană murală de argint cu un turn crenelat.
Semnificație: Spicele de grȃu simbolizează principala activitatea a locuitorilor din aceasta comună, cultura cerealelor. Edificiul religios reprezintă biserica din satul Negoiești, ctitorie a domnitorului Matei Basarab, monument arhitectonic de importanţă naţională. Cei trei bezanţi de argint fac recerire la descoperirile arheologice de pe raza comunei, în special la tezaurul de monede dacice de tip Vȃrteju București.
Coroana murală cu un turn crenelat semnifică faptul că localitatea are rangul de comună.
Descriere: Scut triunghiular cu marginile rotunjite, tăiat printr-un brȃu undat de argint și despicat în partea superioară. In partea dreaptă, în cȃmp verde se află un snop de spice de aur. In partea stȃngă, în cȃmp albastru se află o amforetă de argint. In partea inferioară, în cȃmp albastru, se află un clopot de aur cu cruce treflată în partea superioară.
Scutul este timbrat de coroană murală de argint cu un turn crenelat.
Semnificație: Spicele de grȃu simbolizează principala activitatea a locuitorilor din aceasta comună, cultura cerealelor. Amforeta face referire le descoperirile arheologice numeroase de pe raza comunei. Clopotul reprezintă biserica din satul Negoieşti, ctitorie a domnitorului Matei Basarab, monument istoric. Brȃul undat reprezintă rȃul Argeş ce străbate comuna.
Coroana murală cu un turn crenelat semnifică faptul că localitatea are rangul de comună.