„Ca să știm unde mergem, trebuie să știm unde suntem!”Sondaj printre secretarii generali ai comunelor

Lucrările Adunării Generale de la Jupiter au generat dezbateri cu privire la unele aspecte importante din activitatea secretarilor generali.

Spre exemplu, adunarea generală a adoptat prin vot aproape unanim hotărârea de a ne înființa propriul sindicat, pe structura Corpului Profesional, dar dedicat tuturor colegilor din administrația publică locală, la nivelul comunelor și orașelor, colegi cu care împărtășim cea mai mare parte a aspirațiilor și revendicărilor noastre de natură profesional – salarială.

Chiar dacă, potrivit ROF, hotărârea adunării generale este obligatorie pentru toți membrii Corpului profesional, apreciez că sunt unele chestiuni asupra cărora este bine să se pronunțe cât mai mulți colegi, dacă este posibil toți membrii Corpului profesional, după cum suntem interesați și de părerea colegilor secretari generali care încă nu sunt membri ai Corpului, dar pe care îi așteptăm să ni se alăture!

Așa este nu numai democratic ci și practic, să stabilim mai întâi unde suntem, cum stăm și ce anume ne dorim înainte de a stabili obiectivele pentru viitor. Fără date concrete, fără a înțelege cât mai exact care este dorința membrilor, care sunt problemele (și cauza acestora) cu care ne confruntăm, orice decizie privind activitatea viitoare a CPSGCOR nu poate fi decât ceva fără un fundament solid, o temelie care se va fisura în timp!

De aceea am inițiat acest sondaj, ca să vedem cu toții ce anume ne unește, dacă ne desparte ceva, ce putem face împreună!

Vă rog să acordați 5 minute și să completați chestionarul – cinci minute, mai puțin decât o cafea – cu conștiința faptului că este un gest mic dar foarte important pentru noi toți!

Chestionarul poate fi completat până joi 21 iulie, ora 17.00, timp suficient pentru oricine chiar vrea să participe la inițiativa noastră; datele vor fi centralizate și publicate, astfel încât toți colegii să vadă rezultatele.
Am dorința și speranța ca fiecare dintre dumneavoastră să dea curs acestui sondaj.
Astfel, nu veți lăsa ca soarta organizației noastre să fie decisă fără implicarea dumneavoastră!
Acelora dintre colegii care vor considera că 5 minute pentru viitorul nostru este prea mult, nu le pot spune decât că orice opinie viitoare va fi tardivă; acum este momentul să ne exprimăm!

Cu salutări colegiale,
Dan CÂRLAN,
Președintele CPSGCOR,
Secretarul general al comunei Tarcău, județul Neamț