Lucrăm împreună cu Asociația Comunelor din România de 12 ani. Organizăm adunările generale ale asociației încă de pe vremea când acestea se desfășurau la Hotel Phoenicia și adunau cu greu 100 de participanți. Am crescut nivelul de organizare și de reprezentare an de an, umăr lângă umăr și așa am ajuns la anvergura evenimentului din februarie de la Rin Grand, unde s-a ținut practic ședință de Guvern în fața a peste 500 de primari ai comunelor din România și unde au participat delegații ale structurilor similare din Uniunea Europeană, Republica Populară Chineză, Rusia, Statele Unite ale Americii! Este un efort comun, continuu, dedicat – și vă mulțumim pentru asta și pentru că ați înțeles că asociația dumneavoastră este o forță dacă este unită și dacă este reprezentată așa cum se cuvine! Practic, pentru acest eveniment, lucrăm atât de bine împreună încât dumneavoastră, primarii, nu mai faceți distincția între A.Co.R. și Faxmedia. De asemenea, organizăm adunarea generală din fiecare vară, unde vă întâlniți nu numai pentru rezolvarea problemelor curente ale asociației ci și pentru schimb de experiență și pentru a găsi răspunsuri la întrebările legate de gestionarea administrației publice locale – iar Faxmedia are grijă să aducă în fața dumneavoastră cei mai buni lectori.
Din păcate – și contrar unei impresii la prima vedere – dincolo de aceste evenimente punctuale, colaborarea dintre A.Co.R. și Faxmedia este insignifiantă. Raportat la volumul anual de cursanți care participă la programele noastre de formare (să nu uităm că Faxmedia este cel mai important furnizor de servicii de pregătire profesională pentru administrația publică din România), cei care vin pe relația cu A.Co.R. reprezintă mai puțin de 5%! Așa-i că nu vă vine să credeți? Sub 200 de cursanți (din cei aproximativ 4.000 cursanți/an la Faxmedia) de la cele 2.800 de comune! Este o realitate statistică care ne-a ridicat un mare semn de întrebare. Cauzele pe care le-am identificat sunt multiple: lipsa unei comunicări mai apropiate de nevoile dumneavoastră, banii puțini alocați bugetului de formare, poate și concepția că aceste cursuri sunt mai mult turism decât pregătire profesională (din păcate, asta chiar se întâmplă la mulți „furnizori de formare”).
De aici a plecat ideea acestui parteneriat, ca să fim mai aproape de dumneavoastră, să răspundem mai bine la ceea ce vă interesează. Anul acesta am planificat 5 acțiuni cu care ne adresăm special comunelor, incluzând și adunarea generală din vară – toate detaliile le aveți în paginile următoare.
Mai mult: așa cum deja am început cu județul Constanța, vă propunem să organizăm pentru fiecare filială o serie de cursuri scurte, de câte 3 zile, pe teme precise, cu lectori de mare forță, într-o locație apropiată (pe care o putem stabili împreună). Nu vrem totuși să le organizăm local deoarece am constatat că cele mai bune cursuri rămân cele cu deplasare, unde nu se poate pleca din curs, nu intră și iese fiecare după cum îl presează rezolvarea unei chestiuni apărute atunci – știți prea bine că, dacă nu sunteți plecați din instituție, mereu se va găsi câte ceva care trebuie musai rezolvat pe loc! Și pentru aceste cursuri aveți detaliile în paginile următoare – ține doar de dumneavoastră să le solicitați!
pentru a stabili primele detalii și a vă REZERVA PRIORITATEA FAȚĂ DE ALTE FILIALE! PRIMUL VENIT, PRIMUL SERVIT!