Intro
Prima pagină
Contact
Cariere
Certificări
Portofoliu instituții
Termeni și condiții
Furnizor autorizat de calificare si perfectionare profesionala a adultilor

» Va asteptam la cursuri! Consultați Grila programelor de formare, verificați condițiile hoteliere (vezi ghidul hotelier) si trimiteti fisa de inscriere!

« Înapoi la știri
COMUNICAT

Cel mai important eveniment anual al administrației publice locale – organizat de Faxmedia –

Luni, 29 februarie 2016, 13:32,  de Ionel-Răzvan FLOREA

sursa www.faxmedia.ro

Cel mai important eveniment anual al administrației publice locale – organizat de Faxmedia –

Premierul României, domnul Dacian Cioloș, Președintele Comitetului Regiunilor din Uniunea Europeană, domnul Markku Markkula, delegația CALM din Republica Moldova...

Premierul României, domnul Dacian Cioloș, Președintele Comitetului Regiunilor din Uniunea Europeană, domnul Markku Markkula, delegația CALM din Republica Moldova, delegația Asociației de Prietenie cu Țări Străine a Poporului Chinez și a Asociației de Prietenie Internațională a Orașelor din China (CIFCA) s-au întâlnit cu peste 500 de primari la Adunarea Generală a Asociației Comunelor din România

 

În organizarea Faxmedia Consulting, Hotelul Rin Grand a fost gazda celui mai important eveniment din administrația publică locală: cea de-a XIX-a sesiune a Adunării Generale a Asociației Comunelor din România (A.Co.R.). Peste 500 de primari din toate colțurile țării au venit la București pentru trei zile, timp în care au fost dezbătute problemele cu care se confruntă spațiul rural românesc dar și problemele generale ale adiministrației publice locale.

La lucrări au participat Președintele Comitetului Regiunilor al Uniunii Europene, domnul Markku MARKKULA, ambasadorii Finlandei, Republicii Moldova, reprezentantul Ambasadei Statelor Unite, delegația Congresului Autorităților Locale din Republica Moldova (C.A.L.M.) precum și o importantă delegație din Republica Populară Chineză (CIFCA).

Premierul Dacian CIOLOȘ a deschis, alături de Emil DRĂGHICI, Președintele A.Co.R., sesiunea de lucrări printr-un mesaj adresat edililor locali (citește aici mesajul premierului), mesaj de susținere pentru administrația publică locală, mai ales în acest an, când vor avea loc alegeri generale locale. În prealabil, primul-ministru a avut o întâlnire bilaterală oficială cu Președintele Comitetului Regiunilor al Uniunii Europene, desfășurată tot la Rin Grand, după care Președintele Comitetului Regiunilor – un foarte important for european – a avut un discurs în plenul adunării generale (citește aici mesajul Președintelui Markku MARKKULA). Din partea Congresului Autorităților Locale din Moldova (C.A.L.M.) a vorbit doamna Tatiana BADAN, președintele C.A.L.M., transmițând un mesaj direct și deosebit de puternic Guvernului României (citește aici mesajul delegației moldovene). La rândul ei, delegația chineză, condusă de către vicepreședintele Xie YUAN, a avut o intervenție foarte apreciată de către cei obișnuiți ... să mai citească și printre rânduri (citește aici mesajul delegației din Republica Populară Chineză). Este de remarcat că asociația chineză reprezintă direct Guvernul Chinei și are o influență extraordinară în mediul politic și economic din China.

În prima zi a sesiunii au mai fost prezenți alături de primari Viceprim-ministrul Vasile DÂNCU și alți reprezentanți ai Guvernului.

Zilele următoare deschiderii au înregistrat sesiuni de lucrări la care au fost prezenți miniștiri sau secretari de stat precum și șefi ai celor mai importante agenții. Au fost dezbătute probleme și s-au căutat răspunsuri la o mulțime de întrebări care frământă administrația locală, cum ar fi cele privind cadastrul, fondul funciar, reorganizarea teritoriului, UCAAPI, finanțele și bugetele locale, taxele și impozitele.

În cadru festiv, primarii aflați la cel de-al șaselea mandat au primit trofeul, distincția și diploma „Primar de șase stele”, acordate de către Asociația Comunelor din România. De asemenea, au fost înmânate trofeele, plachetele și diplomele „Corneliu Leu” (pentru merite deosebite în activitatea literar-artistică), „Nicolae Sabău” (pentru merite deosebite în activitatea de conservare și promovare a folclorului), „Ivan Patzaichin” (pentru merite deosebite în activitatea sportivă).

La dineul de gală oferit în onoarea participanților, delegația chineză a fost surprinsă și impresionată foarte plăcut de momentul artistic „Dansul Păuniței”, executat cu măiestrie de o chinezoaică ... din zona Sibiului (româncuță de-a noastră indrăgostită de cultura chineză), domnișoara Iunis MINCULETE.

„Organizăm acest eveniment de 9 ani și pot să vă spun că ediția 2016 este cea mai de amploare, atât prin numărul de primari prezenți cât și prin vizibilitatea externă pe care Asociația Comunelor a dobândit-o. Președintele Comitetului Regiunilor este o personalitate europeană foarte importanta și prezența acestuia la București reflectă importanța pe care o are Asociația Comunelor la Bruxelles. Să nu uităm ca jumatate din populația țării și peste 80 la sută din teritoriu aparțin mediului rural. În timpul lucrărilor am organizat și o expoziție de produse și servicii pentru administrație, expoziție la care au participat 19 agenți economici” – a declarat Mircea MATEI, directorul Faxmedia Consulting.

Alte știri
editorial

Mic îndrumar privind participarea la formarea profesională precum și alte lucrușoare utile la casa cursantului!

de Mircea-Alexandru MATEI

Bună ziua, dragii mei! Mai întâi, am o rugăminte personală: completați sondajul privind coordonatorii și formatorii noștri! Este o premieră acestă modalitate de chestionare și arată, încă o dată, completa noastră transparență și mai ales faptul că dumneavoastră sunteți primii pe care contăm în luarea deciziilor. Deci, vă rog să ne ajutați ca să vă oferim ceea ce-i mai bun! Părerea dumneavoastră contează!

citește întreg articolul
editorial

Noul Management Public față cu Sisif

de Victor-Gheorghe BĂDOIU

Începând cu anii ’80, odată cu reformele sectorului public aduse de cabinetul Margaret Thatcher (în Marea Britanie) și de administrația Ronald Regan (în Statele Unite), începe să capete contur o nouă abordare în administrația publică

 

 

citește întreg articolul
Unități hoteliere partenere

În această secțiune puteți consulta informațiile complete ale hotelurilor cu care colaborăm și puteți verifica în permanență disponibilitatea locurilor de cazare pentru fiecare hotel în parte.

PLANUL ANUAL DE PERFECTIONARE - 2017

IMPORTANT!

FAXMEDIA VĂ PUNE LA DISPOZIȚIE PLANUL ANUAL DE FORMARE PROFESIONALĂ ȘI MODEL DE PROCEDURĂ PRIVIND FORMAREA

Planul anual de formare profesională este un document foarte important pentru orice instituție publică. Importanța acestui document este dată atât de obligația legală de a-l transmite la Agenția Națională a Funcționarilor Publici cât și de faptul că, în absența acestuia ...

citește mai mult

Uniunea
Europeană

Guvernul
României

Instrumente Structurale
2007-2013

Programul Operațional Sectorial "Creșterea Competivității Economice"

"Investiții pentru viitorul dumneavoastră!"

Titlul proiectului:
Facilitarea accesului la formarea profesională prin implementarea unei platforme de e-learning în cadrul FAXMEDIA CONSULTING

Proiect co-finanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională

Pentru informații detaliate despre celelalte programe co-finanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să accesați www.fonduri-ue.ro

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficală a Uniunii Europene sau a Guvernului României